Stress Management - Üzletek CaliVita International

Calivita Bekescsaba
Calivita Budapest
Tartalomhoz ugrás

Stress Management

Stress Management B-Complex
100 tabletta

Adagolás:
1-3 tabletta naponta

Összetétel
1.3mg B1-vitamin
1.8mg B2-vitamin
2mg B6-vitamin
15mg niacin
5mg Pantoténsav
2mcg B12-vitamin
60mg C-vitamin
100mcg Folsav
100mg Kolin
100mg Inozitol
13.5mg Magnézium
KIEGYENSÚLYOZOTT MINDENNAPOKÉRT

A stressz életünk része. Amíg pozitív stresszre szükségünk van, mert motivál és produktívvá tesz, addig a negatív stressz megkeserítheti életünket és hosszabb távon betegségekhez is vezethet. Előzd meg a stresszt megfelelő életmóddal, helyes táplálkozással! Ehhez nyújthat segítséget a Stress Management-ben található, C-vitaminnal és magnéziummal kiegészített B-vitamin-család, amely nem csak az idegrendszer működését támogatja, de a test energia-háztartását és az immunrendszer működését is pozitívan befolyásolja.

Kinek ajánljuk?
  • Azoknak, akik mindennapi stressznek vannak kitéve munkájuk vagy életmódjuk miatt.
  • Fokozott fizikai megterhelés esetén.
  • Az immunrendszer erősítésére mindenkinek.

Hiánytünetek
A B-vitamin hiánytünetei lehetnek: attól függően, hogy melyik B-vitamin hiányáról beszélünk, a tünetek az étvágytalanságtól, a vérszegénységen és bőrproblémákon át a szív-, izom-, ideg- és emésztőrendszeri problémákig terjedhetnek.*

Tudtad-e?
Tudtad, hogy a beriberi nevű betegséget a B1-vitamin hiánya okozza? E betegség első leírása i. e. 2697-ből Kínából származik, de csak 1937-ben ismerték fel a kórkép és a vitaminhiány közti összefüggést. Manapság a Távol-Keleten a hántolt rizs fogyasztása következtében fordul elő, a fejlett országokban pedig az alkoholbetegség okozza.
Összegzés:
Tartalmazó tablettákat a teljes spektrumát a vitaminok B és C-vitamin és magnézium. Nyugtató idegi feszültséget és megnyugtatja, védi a szív- és érrendszert.

Idején fizikai vagy mentális stressz, a táplálkozási igényeit a anyagcsere fokozódik. Ez különösen igaz a tápanyagok tartozó B-család a vitaminok, két fő okból. Először játszanak fontos támogató szerepet az energiatermelés, és a központi idegrendszer működését, másrészt azok a vízben oldódó, és így nem tárolódik a szervezetben. Ezek a tényezők teszik B vitaminok hajlamosabbak a kiürülést a stressz, mint más tápanyagokat. Ez az, amiért a minőségi komplex B-vitamin magas biológiai hasznosulás képezi a gerincét CaliVita's® Stress Management terméket.

Vitaminok tartozó ezt összetett magában foglalja B1 tiamin, B2 riboflavin, niacin B3, B5 pantoténsav, piridoxin B6, B7 biotin, inozit B8, B9 folsav, B12 és kobalamin. Kolin, míg technikailag nem vitamin, gyakran ebbe a csoportba működik, szoros összefüggésben a folsav és a kobalamin. Több ilyen létfontosságú tápanyagokat is részt vesz az anyagcsere-folyamatokat, amelyek alakítják át a szénhidrátokat és a zsír energiává. Valamint, a B-vitaminok alapvető szerepet játszanak a kialakulásában és a vörös vérsejtek, amelyek fontosak a hordozó oxigén, hogy a sejteket. Számos B-vitamin szerepet játszanak a hormonok termelését, és a koleszterin szintet. Mások, mint például a kolin és inozitol szerepet játszanak az idegi impulzusok, támogatják a integritását idegsejtek, és hozzájárul a egészséges működése a központi idegrendszer.

CaliVita ® fokozott a formula azzal a kiegészítéssel, C-vitamin és a magnézium. A C-vitamin egy másik vízbázisú vitamin, amely hozzájárul a szintézis néhány neurotranszmitter hormonok, amelyek létfontosságúak az agy működését és hatással lehet a hangulatot. Valamint, hogy hozzájárul az energia termelési folyamatok testünk. A magnézium szintén fontos támogató folyamat, amely a zsírok és a szénhidrátok hasznosítható energiává alakítani.

Megjegyzések:
Ha figyelembe B-vitamin komplex vizelet sötétebbé válhat sárga és egy egyedi illata, egy állandó fizikai terhelés - például a professzionális sport - lehet alig észrevehető.

FIGYELEM!
  • Meg kell konzultáljon egy képzett orvos, mielőtt bármilyen kiegészítőt.
  • Ne lépje túl az ajánlott napi bevitel.
  • Étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott vegyes étrendet.
  • Tartsa távol a gyermekektől.

Felhasznált források
* Élelmezés és táplálkozás-egészségtan - Szerk. Rodler I., Medicina Könyvkiadó Zrt., 2008 Bp.
Vissza a tartalomhoz