Oregano Oil - Üzletek CaliVita International

Calivita Bekescsaba
Calivita Budapest
Tartalomhoz ugrás

Oregano Oil

Oregano Oil
30 ml

Adagolás:
belsőleg, 4 csepp (kb. 0,17 ml) naponta háromszor, kis mennyiségű vízbe vagy gyümölcslébe keverve

Összetétel
39mg Oregánóolaj
1.4mg karvakrol
Oregánóolaj

Az oregánóolaj hatóanyagai között a kiváló antioxidáns hatásukról ismert flavonoidok és több hasznos illóolaj is jelen van. Ezek egyike a karvakrol, amely erős antimikrobás hatásának köszönhetően elpusztíthatja a baktériumokat, gombákat vagy meggátolhatja azok szaporodását.

Mire ajánljuk?
 • Megfázás, enyhe felső légúti panaszok esetén inhalálásra.
 • Szájüregi fertőzések esetén öblögetésre.
 • Emésztési problémák esetén belsőleg.
 • Antioxidánsként a sejtek anyagcseréjének melléktermékeként létrejövő, káros hatású szabad gyökök közömbösítésére.
 • Külsőleg pattanások, rovarcsípések, horzsolások kezelésére, gombás fertőzések megelőzésére.

Tudtad-e?
Tudtad, hogy az oregánó az ókori Egyiptomban közismert köhögéscsillapító volt, az ókori görögök pedig sérülések gyógyítására használták? A középkorban oregánóolajjal óvták az ételeket az erjedéstől, rothadástól.
Összegzés:
Oregánó egy népszerű évelő növény, amiről tudjuk, hogy a konyhából elsősorban. Kevesen tudják, hogy a számos jótékony hatása miatt alkalmazták már az ókorban a népi gyógyászatban. Ismerje meg Ön is az oregánó kiváló tulajdonságait!

Az oregánó rendkívül népszerű növény, melynek manapság kezdik újra felfedezni kívül a konyhában is. Az ókori emberek nagy becsben nemcsak fűszerként.

A név a növény áll a görög szavakat Oros (hegyi) és ganos (élvezet), ami szintén arra utal, hogy az ókori görög szimbóluma volt az öröm és a boldogság. Az egyiptomiak egyenesen imádták, mint a szent növény Osiris, és beleszőtték alatt a koszorúkba rituálék. Ez jelentős szerepe volt a népi gyógyászatban egyaránt ősi nép; alkalmazták külsőleg és belsőleg egyaránt számtalan esetben.

Oregánó számos összetevőt tartalmaz: illóolajokat (~ 3%), mint a timol, a borneol, valamint a karvakrol, amely felelős a kiemelkedő antimikrobás hatásáért. Összetevői közt megtalálhatók a flavonoidok, melyek kiváló antioxidánsok; ezek védelmének elősegítése a sejteket a szabad gyökök. Az oregánó emellett rozmaringsavat, szterolokat, és C-vitamint, valamint számos ásványi anyagok. Összehasonlítva a hagyományos formákhoz (fűszernövény, szárított növény), ezek a hatóanyagok jelen oregánóolajban koncentrált. Szóval ez a növény, emellett rendelkezik egy erőteljes antibakteriális hatású, egy erős antioxidáns is. Emellett használja belsőleg, akkor lehet használni a kis zúzódások, rovarcsípések, és felhígult szájvíz vagy belélegzése.

FIGYELEM!
 • A képlet alkalmazásával nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, illetve konzultációt! Ezt fel lehet használni az olyan betegségek kezelésére csak ha orvosi jóváhagyás mellett, kiegészítésként a kezelés általános!
 • Nem ajánlott terhes és szoptató nők!
 • Kerülje a szemmel és nyálkahártyával (külsőleg használni)!
 • Ne lépje túl az ajánlott napi bevitel.
 • Étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott vegyes étrendet.
 • Tartsa távol a gyermekektől.
Vissza a tartalomhoz