Liquid Chlorophyll - Üzletek CaliVita International

Tartalomhoz ugrás

Liquid Chlorophyll

Liquid Chlorophyll
Gyógynövény alapú készítmények
Folyékony lúgosító formula

473 ml
Mennyiség raktáron: 561
21900 Ft
klorofillJelenleg olyan vegyi anyagokkal foglalkozunk, amelyek negatív hatást gyakorolnak testünkre, ami többek között élelmiszerekben, gyógyszerekben, levegőszennyezésben, vagy különböző anyagcserefolyamatokból ered. A klorofill természetes védelmet nyújt ezen anyagok káros hatásai ellen!
promóciós kedvezmény 25% >>
nyíl
Calivita Liquid Chlorophyll

folyékony klorofill

Folyékony lúgosító formula

A zöld növények festékanyagát adó klorofill rendkívül hatékony lúgosító, mellyel megőrizhetjük, vagy visszaállíthatjuk szervezetünk sav-bázis egyensúlyát. Emellett kiváló méregtelenítő és enyhe vízhajtó, így a tisztítókúrák elengedhetetlen kelléke.


Kiknek ajánljuk?

Mire ajánljuk?

 • Az elsavasodott szervezet pH-egyensúlyának helyreállításához.
 • Méregtelenítő kúrához.
 • Az emésztés segítésére.
 • Kellemetlen szagú lehelet esetén belső dezodorként.
 • Refluxos panaszok enyhítésére.
 • Sebgyógyulás elősegítésére.
 • Sugárkezelés és citosztatikus kezelés mellékhatásainak csökkentésére.

Tudtad-e?
Tudtad, hogy egyes elméletek szerint a narancsbőr a zsírszövetben felhalmozódott méreganyagokból áll, melyek vizet kötnek meg? A narancsbőr elleni kezelésnek így első, elengedhetetlen lépése a méregtelenítés!*

FELHASZNÁLT FORRÁSOK
*Kohán József Dr.: A bőr és különböző cellulitterápiák. Nutrition&Health, 2008. szeptember
473 ml

Adagolás
1 teáskanál naponta

Hatóanyagok
Klorofill 15 mg


Inaktív összetevők:
tisztított víz, növényi glicerin, mentaolaj, kálium-szorbát, citromsav.
A klorofill felhasználását terhes és szoptatós anyákon még nem tesztelték, ezért alkalmazása terhesség és szoptatás alatt kizárólag orvosi felügyelet mellett történjen! A klorofill zöldes színűre festheti a vizeletet és a székletet, valamint elszíneződést okozhat a nyelven.

Felbontás után hűtőben tárolandó!

FIGYELEM!
 • Meg kell konzultáljon egy képzett orvos, mielőtt bármilyen kiegészítőt.
 • Ha Ön terhes vagy szoptat, szerezzen képzett egészségügyi szedése előtt ezt a terméket.
 • Túlzott napi bevitel a klorofill elszíneződést okozhat a nyelv és a zöldes vizelet.
 • Ne lépje túl az ajánlott napi bevitel.
 • Étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott vegyes étrendet.
 • Tartsa távol a gyermekektől.
Gyakorlatilag minden olyan anyag lehet egy toxin, amely fejt ki ingerlő és / vagy káros hatással van a szervezetre. Terheli meg a biokémiai funkciók, és hátrányosan befolyásolja a szervezetünk működéséhez. Mi is találkozunk toxinok eredményeként a helytelen táplálkozás, gyógyszerek mellékhatásai, a környezeti károk vagy következtében bizonyos anyagcsere-folyamatokat. A klorofill kínál a természetes védelmet a károk.

A klorofill egy jó forrása a vitamin, C, D, E, B6, és magnézium. Ez a gazdag anti-oxidánsok, amelyek segítenek megvédeni a sejteket a károsodástól oka a szabad gyökök. Szerkezetileg, hogy hasonló a hem rész a hemoglobin, így segít támogatja a kézbesítés az oxigén, hogy a sejtek és szövetek a test, és a szén-dioxid eltávolítására és szén-monoxid.

Vizsgálatok arra utaltak, hogy a klorofill támogatni és védeni az egészséges májműködést azáltal, hogy segít enyhíteni indokolatlan felépülése toxinok, a koleszterin és a trigliceridek ezen a létfontosságú szervet. Azt is segítséget nyújthat a kelátképződés és eltávolítását a nehézfémek, és élénkíti a bélműködés. Vizsgálatok azt mutatták, hogy segít csökkenteni a test, a vizelet és a széklet szaga.
MIÉRT ÉRDEMES A CALIVITA TERMÉKEIT VÁLASZTANOD?
 • A CaliVita több mint 25 éve kimagasló szakmai háttérrel kínálja a legmagasabb minőségi előírásoknak is megfelelő termékeket.
 • Mindig törekszünk a legjobb forrásból származó természetes alapanyagok felhasználására.
 • Fejlesztéseink során a jobb felszívódású, pl. szerves formák használatára törekszünk.
 • 100%-os minőségi garanciát vállalunk termékeinkre.
 • Termékeink szigorú, többszörös bevizsgálási folyamaton esnek át, a kiváló minőség folyamatos biztosítása érdekében.
 • Étrend-kiegészítőink túlnyomó többsége az USA-ban, gyógyszergyári körülmények között készül.
 • Előállításuk a cGMP (azaz a mindenkori helyes gyártási gyakorlat) szigorú minőségirányítási és minőségellenőrzési elveinek megfelelően történik, továbbá az FDA (Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság)folyamatos ellenőrzése és rendszeres időközönkénti felülvizsgálata is biztosított. Szoros együttműködéssel dolgozunk a helyi engedélyező hatóságokkal is annak érdekében, hogy mindig a legkiválóbb termék kerüljön fogyasztóinkhoz.
 • Valamennyi Magyarországon forgalmazott étrend-kiegészítőnk érvényes OGYÉI notifikációval rendelkezik.
nyíl
Ami belül zöld, az belül tiszta
Napjainkban számos új, erőteljesebb kémiai (levegőben, vízben, sőt az ételben is előforduló) és fizikai (sugárzásból és atomenergiából származó) xenobiotikum jelent meg, melynek káros hatásai komoly fenyegetést jelentenek az élőlények, így az emberek számára is. Számos más betegséggel együtt a rák, a szív- és érrendszeri betegségek, az arthritis és az allergiák előfordulása is gyakoribb. Ráadásul számtalan tünet, például fejfájás, nyálkahártya-problémák, fájdalmak, köhögés, emésztőrendszeri betegségek, „allergiás” tünetek, például érzékenység a környezetben előforduló anyagokra (kemikáliákra, parfümökre és szintetikus anyagokra) szintén a toxicitással hozható összefüggésbe.

A xenobiotikumok leggyakoribb külső útvonalai:
a belégzés (ipari légszennyezés, dohányzás),
a lenyelés (élelmiszer-adalékok, az ivóvízben lévő vegyi anyagok, gyógyszerek),
az injekciók (vakcinák),
a felszívódás (szintetikus ruhaanyagokból származó kemikáliák, festékek, műanyagok, rovarirtók, műtrágyák),
valamint a besugárzás (röntgen, mobiltelefon, számítógép monitorja, tévéképernyő stb.).
Az említett xenobiotikumok többsége toxikus elemeket hozhat létre szervezetünkben.

Belső szinten szervezetünk napi normál működése során ún. visszamaradó anyagokat termel. A biokémiai, celluláris és testi tevékenységek során olyan anyagok keletkeznek, melyeknek távozniuk kell a szervezetből. A szabad gyökök biokémiai toxinok. Más salakanyagok az emésztetlen táplálékok erjedéséből, rothadásából és avasodásából, valamint a kiszáradásból és az alultápláltságból adódnak. Ha ezek az anyagok nem ürülnek ki a szervezetből, blokkolhatják a sejtek, szövetek, szervek, sőt a teljes szervezet normál működését. E visszamaradó anyagok megfelelő mértékű kiürítése – azaz a méregtelenítés – az egészség elengedhetetlen feltétele.

A belső méregtelenítés magában foglalja a szervezet minden, a salakanyagokat semlegesítő, átalakító vagy kiválasztó folyamatát, melyekben az alábbi szervrendszerek vesznek részt:

légzőszervek – tüdő, légcsövek, torok, orrüregek és orr,
emésztőrendszer – máj, epe, vastagbél és a teljes gyomor-emésztőrendszer,
vizeletkiválasztó rendszer – vesék, hólyag, húgycső,
bőr – verejték- és faggyúmirigyek, könny,
nyirokrendszer – nyirokvezetékek és nyirokcsomók.
Miként méregteleníthetjük könnyen és hatékonyan szervezetünket?
A Liquid Chlorophyll táplálékkiegészítő segítségével. A Liquid Chlorophyll lucernából kivont klorofillineket (a klorofill nátrium/réz sója) tartalmaz, továbbá az a- és b-klorofillok koncentrált forrása.

Mi a klorofill?
Zöld, fotoszintetikus pigment, mely majdnem minden növényben, algában és cianobaktériumban megtalálható. A klorofillt „folyékony napfénynek” nevezik, mert a napból szív fel energiát. A klorofill a kloroplasztban – a növényi sejtekre jellemző organellumban –  található. Neve ógörög eredetű: chloros=zöld, phyllon=levél. A pigmentek kémiai vegyületek, melyek a látható fény csak bizonyos hullámhosszait verik vissza.

A fotoszintézis fényfázisában a pigmentek három alaposztálya vesz részt:

a klorofillok – zöldes pigmentek,
a karotenoidok – általában vörös, narancs vagy sárga pigmentek,
és a fikobilinek.
Ezek a pigmentek kromoproteinekként fordulnak elő (pigmentfehérje-komplexek) melyek egy protein és egy nonprotein összetevőből állnak.

Kezdetben azt feltételezték, hogy a klorofill egyetlen vegyület, de 1864-ben Stokes spektroszkópia segítségével kimutatta, hogy a klorofill keverék. 1912-ben Willstatter és munkatársai megállapították, hogy a klorofill két vegyület, a zsíroldékony a-klorofill és b-klorofill keveréke.

Ma már tudjuk, hogy többféle klorofill létezik, legfontosabb közülük az a-klorofill. Minden fotoszintetizáló növény, alga és cianobaktérium tartalmaz a-klorofillt. Az a-klorofill általában minden eukarióta fotoszintetikus szervezetre jellemző, és a reakcióközpontban betöltött kulcsszerepének köszönhetően elengedhetetlen a fotoszintézishez, ahhoz a fontos biokémiai folyamathoz, melynek során a növények, algák, egysejtűek és egyes baktériumok kémiai energiává alakítják a napfényt. A kémiai energia szintetikus reakciókat irányít el, például a cukrok képződését vagy a nitrogén aminosavakká, a fehérjeszintézis építőköveivé történő szilárdulását. Végül szinte minden élő dolog tápanyagellátása a fotoszintézis során termelt energiától függ, ami tehát létfontosságú a Földön. Sőt, a Föld atmoszférájának nagy részét kitevő oxigén termelődése is ettől az energiától függ.

1915-ben dr. Richard Willstatter Nobel-díjat kapott a klorofill kémiai szerkezetének leírásáért, mely egyetlen Mg2+ atomot körülvevő, szénből, hidrogénből, nitrogénből és oxigénből álló hálózat. Tizenöt évvel később, 1930-ban dr. Hans Fisher a hemoglobin kémiai szerkezetének felfedezéséért kapott Nobel-díjat, és legnagyobb meglepetésére azt találta, hogy az szinte hajszálpontosan megegyezik a klorofilléval. A hemoglobin az a pigment, mely a vörös vérsejtek vörös színét kölcsönzi, ahogy a klorofill a növények zöld színét. Amikor dr. Fisher elválasztotta a hemet a fehérjemolekulától, mellyel kötést alkotott, kiderült: a fő különbség a klorofill és közte az, hogy a hemoglobinban vasatom található középen, míg a klorofillban magnéziumatom. Az Mg2+ a koordináló vas ion a klorofillmolekulában, és a magas ionellátottságú növényekben az Mg2+ teljes mennyiségének mintegy 6 százaléka a klorofillhoz kapcsolódik.

Meg kell említeni, hogy a klorofill nem ugyanaz, mint a klorofillin. A klorofillin a klorofillból származó nátrium/réz sók félszintetikus keveréke. A klorofillin szintézise során a gyűrű közepén lévő magnéziumatom rézre cserélődik, és a fitolfarok elvész. A természetes (zsíroldékony) klorofillel ellentétben a klorofillin vízben oldódik. A tudósok még bizonytalanok abban, kerül-e klorofill a véráramba, és ha igen, mennyi. Másrészt a klorofillmolekula képes végighaladni a szervezeten, mivel a magnézium helyét réz foglalta el. A réz a vashoz hasonlóan oxigénszállító. Valójában a klorofillinmolekula szinte ugyanolyan, mint a vérünkben található hemmolekula.

A klorofillin fontos szerepet játszik a szervezet belső méregtelenítésében, ezáltal az élet és az egészség fenntartásában is. Belső dezodorként is használható. Számos esettanulmány igazolja, hogy a szájon át szedett klorofill inkontinenciás betegeknél csökkentette vizelet és ürülék szagának szubjektív érzékelését. A klorofill és a klorofillin képesek arra, hogy szoros molekuláris komplexeket hozzanak létre bizonyos vegyi anyagokkal, melyekről tudják vagy gyanítják, hogy rákot okoznak, többek között a dohányfüstben található poliaromatikus szénhidrogénekkel, egyes főtt húsokban található heterociklikus aminokkal, valamint az aflatoxin B1-gyel. A klorofill szoros kötésalkotása ezekkel a potenciálisan rákkeltő anyagokkal befolyásolhatja azok felszívódását az emésztőrendszerből, és csökkentheti a rájuk fogékony szövetekbe kerülő mennyiségét. A klorofillinek a valaha tanulmányozott legerősebb antioxidánsok közé tartoznak. Kimutatták, hogy a klorofillin számos fizikailag releváns oxidánst képes semlegesíteni in vitro, és néhány állatkísérlet arra mutat, hogy a klorofill adagolása csökkentheti a kémiai karcinogének és a sugárzás okozta oxidatív károsodást.

A CaliVita International által gyártott Liquid Chlorophyll rendkívül erős lúgosító hatást fejt ki az emésztőrendszerben, jótékony lehet a rheumatoid arthritisben szenvedők számára, megszünteti a testszagot és a rossz leheletet, elmúlasztja a torokfájást, élénkíti a vérkeringést, javítja az emésztést, csökkenti a fáradtságot, erőteljes antibakteriális és gyulladáscsökkentő, javítja az immunválaszokat, optimalizálja és fenntartja az egészségi állapotot. Egyéb erényei mellett egyértelműen ellenállóbbá teszi a sejteket a baktériumokkal szemben, gyorsítja a sebgyógyulást, enyhíti a gyomorfekélyt, és elősegíti a normál bélmozgást.

A természetes klorofill nem toxikus. Szájon át szedve a klorofillin zöldesre színezheti a vizeletet és az ürüléket, illetve sárga vagy fekete elszíneződést okozhat a nyelven. Túladagolás egyetlen jelentett esetben sem történt. Terhesség és szoptatás alatt kerülendő a szedése.
nyíl

Liquid Chlorophyll - Termék-áttekintés

Írjon megjegyzést, értékeljen egy terméket vagy tegyen fel kérdést
There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
nyíl
Legalacsonyabb árgarancia
Liquid Chlorophyll
Vissza a tartalomhoz