Mega Zinc - Üzletek CaliVita International

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Mega Zinc

Mega Zinc
60 kapszula

Adagolás:
1 tabletta naponta

Összetétel
50mg Cink
Szerves cink

A cink egy olyan nyomelem, amely szinte minden anyagcsere-folyamatunkban részt vesz és szervezetünk valamennyi sejtjében jelen van. Hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez, a haj, a bőr, a körmök egészségéhez, a férfi nemi hormon, a tesztoszteron normál szintjének biztosításához, a normál szellemi működés fenntartásához, valamint antioxidáns hatásának köszönhetően gátolja a káros oxidatív folyamatokat.

Kinek ajánljuk?
  • Antioxidáns hatása miatt a szennyezett levegőjű településeken élőknek.
  • Azoknak, akik nem fogyasztanak rendszeresen, megfelelő mennyiségben magas cinktartalmú élelmiszereket, például húst, teljes kiőrlésű gabonaféléket.
  • Sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek.
  • Stresszes élethelyzet esetén bárkinek.

Hiánytünetek
A cink hiánytünetei lehetnek: enyhébb esetben bőr-, haj-, köröm- és látásproblémák, elhúzódó sebgyógyulás. Súlyos esetekben a cinkhiány törpenövéshez, a herék elsorvadásához vezethet.**

Tudtad-e?
Egy tabletta Mega Zinc ugyanannyi cinket tartalmaz, mint 94 db tojás.

Tudtad, hogy több vizsgálat is beszámolt a cinkkiegészítés előnyeiről cukorbetegség esetén? A cink – számos más jótékony hatása mellett – részt vesz a szénhidrát-anyagcserében. Segíthet csökkenteni az éhomi vércukrot, az étkezés utáni vércukorszintet, az összkoleszterinszintet és a trigliceridszintet.*
Összegzés:
A cink az egyik legfontosabb nyomelemek; részt vesz a működésében több enzim. Megtalálható minden sejtünk, de a szervezet nem tárolja, és hiány léphet fel. Szükségünk van a cink folyamatosan és bizonyos esetekben - az emberek olyan területen él, ahol a levegő szennyezett, vagy hiányzik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet - érdemes, kiegészítése formájában egy modern formula.

Cink, természetesen előforduló kagyló, teljes kiőrlésű gabonák, csírák, hüvelyesek, zöldségek és tejtermékek, az egyik legfontosabb nyomelem a jó egészséget. Ez egy aktivátora több mint 70 enzim, a fehérjék, amelyek felelősek kezdeményezzünk különböző kulcsfontosságú biokémiai reakciókat a szervezetben. Az egyik enzimek támaszkodik a cink inzulin, ami elengedhetetlen a megfelelő szénhidrát-anyagcsere és az energia. A cink szükséges a megfelelő sejtosztódás, ami egy nagyon fontos eleme az immunrendszert, ahol sejtreplikációs követelményeknek hatalmas. A cink szintén fontos szerepet játszik a funkciót, a nemi szervek, és hozzájárul a szerkezeti integritását sok fehérje a szervezetben. Hiánya cink sejtmembránokban teszi a sejt több érzékeny az oxidatív károsodás a szabad gyökök.

A cink nem oszlik el egyenletesen a szervezetben. Az agy, szív, tüdő és jellemzően nagyobb a stabil koncentráció, míg az összeg a vérben, és a reproduktív szervek hajlamos függően változik az cink mennyisége az étrendben. Metabolikus cinkszintje hátrányosan érint a szennyezés, a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, mentális vagy fizikai stressz, terhesség, szoptatás, vagy betegség.

FIGYELEM!
Meg kell konzultáljon egy képzett orvos, mielőtt bármilyen kiegészítőt.
A cink felszívódását lehet csökkenteni a kalcium, vagy magas rost bevitel.
Ne lépje túl az ajánlott napi bevitel.
Étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott vegyes étrendet.
Tartsa távol a gyermekektől.

Felhasznált források
*Effects of zinc supplementation on diabetes mellitus: a systematic review and meta-analysis - R Jayawardena, P Ranasinghe, P Galappatthy, R.L.D.K. Malkanthi, GR Constantine, P Katulanda - Diabetology & Metabolic Syndrome 2012, 4:13

** A nyomelemek nyomában – Takács S., Medicina Könyvkiadó Rt., 2005 Bp.
Új Tápanyagtáblázat – Szerk. Rodler I., Medicina Könyvkiadó Zrt., 2006 Bp.
Élelmezés és táplálkozásegészségtan - Szerk. Rodler I., Medicina Könyvkiadó Zrt., 2008 Bp.
 
Copyright 2017. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz