Mega Zinc - Üzletek CaliVita International

Tartalomhoz ugrás

Mega Zinc

Mega Zinc 50 mg
Ásványi anyagok Calivita
100 tabletta

Szerves cink
Azonnali elérhetőség
szerves cink

A cink szerves vegyületét kelát formájában tartalmazó tabletták, amelyek garantálják a cink legjobb abszorpcióját
promóciós kedvezmény 25% >>
nyíl
Calivita Mega Zinc

Szerves cink

Szerves cink

A cink egy olyan nyomelem, amely szinte minden anyagcsere-folyamatunkban részt vesz és szervezetünk valamennyi sejtjében jelen van. Hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez, a haj, a bőr, a körmök egészségéhez, a férfi nemi hormon, a tesztoszteron normál szintjének biztosításához, a normál szellemi működés fenntartásához, valamint antioxidáns hatásának köszönhetően gátolja a káros oxidatív folyamatokat.

CSAK A CALIVITA GLOBÁLIS HÁLÓZATÁBAN KAPHATÓ! A termék Magyarországon nem rendelkezik OGYÉI regisztrációval.

Kinek ajánljuk?
 • Antioxidáns hatása miatt a szennyezett levegőjű településeken élőknek.
 • Azoknak, akik nem fogyasztanak rendszeresen, megfelelő mennyiségben magas cinktartalmú élelmiszereket, például húst, teljes kiőrlésű gabonaféléket.
 • Sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek.
 • Stresszes élethelyzet esetén bárkinek.

Hiánytünetek
A cink hiánytünetei lehetnek: enyhébb esetben bőr-, haj-, köröm- és látásproblémák, elhúzódó sebgyógyulás. Súlyos esetekben a cinkhiány törpenövéshez, a herék elsorvadásához vezethet.**

Tudtad-e?
Egy tabletta Mega Zinc ugyanannyi cinket tartalmaz, mint 94 db tojás.

Tudtad, hogy több vizsgálat is beszámolt a cinkkiegészítés előnyeiről cukorbetegség esetén? A cink – számos más jótékony hatása mellett – részt vesz a szénhidrát-anyagcserében. Segíthet csökkenteni az éhomi vércukrot, az étkezés utáni vércukorszintet, az összkoleszterinszintet és a trigliceridszintet.*

FELHASZNÁLT FORRÁSOK
*Effects of zinc supplementation on diabetes mellitus: a systematic review and meta-analysis - R Jayawardena, P Ranasinghe, P  Galappatthy, R.L.D.K. Malkanthi, GR Constantine, P Katulanda - Diabetology & Metabolic Syndrome 2012, 4:13
** A nyomelemek nyomában – Takács S., Medicina Könyvkiadó Rt., 2005 Bp.
Új Tápanyagtáblázat – Szerk. Rodler I., Medicina Könyvkiadó Zrt., 2006 Bp.
Élelmezés és táplálkozásegészségtan - Szerk. Rodler I., Medicina Könyvkiadó Zrt., 2008 Bp.
60 kapszula

Adagolás:
1 tabletta naponta

HATÓANYAGOK
Összetétel
50mg Cink

Inaktív összetevők:
dikalcium-foszfát, nátrium-karboxi-metil-cellulóz, zsírsavak magnéziumsói.
FIGYELEM!
Veseproblémák esetén kérj előzetes véleményt kezelőorvosodtól, mivel a cink vizelettel ürül ki a szervezetből.
A Mega Zinc fogyasztása csak kúraszerűen javasolt!
A cink az egyik legfontosabb nyomelemek; részt vesz a működésében több enzim. Megtalálható minden sejtünk, de a szervezet nem tárolja, és hiány léphet fel. Szükségünk van a cink folyamatosan és bizonyos esetekben - az emberek olyan területen él, ahol a levegő szennyezett, vagy hiányzik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet - érdemes, kiegészítése formájában egy modern formula.

Cink, természetesen előforduló kagyló, teljes kiőrlésű gabonák, csírák, hüvelyesek, zöldségek és tejtermékek, az egyik legfontosabb nyomelem a jó egészséget. Ez egy aktivátora több mint 70 enzim, a fehérjék, amelyek felelősek kezdeményezzünk különböző kulcsfontosságú biokémiai reakciókat a szervezetben. Az egyik enzimek támaszkodik a cink inzulin, ami elengedhetetlen a megfelelő szénhidrát-anyagcsere és az energia. A cink szükséges a megfelelő sejtosztódás, ami egy nagyon fontos eleme az immunrendszert, ahol sejtreplikációs követelményeknek hatalmas. A cink szintén fontos szerepet játszik a funkciót, a nemi szervek, és hozzájárul a szerkezeti integritását sok fehérje a szervezetben. Hiánya cink sejtmembránokban teszi a sejt több érzékeny az oxidatív károsodás a szabad gyökök.

A cink nem oszlik el egyenletesen a szervezetben. Az agy, szív, tüdő és jellemzően nagyobb a stabil koncentráció, míg az összeg a vérben, és a reproduktív szervek hajlamos függően változik az cink mennyisége az étrendben. Metabolikus cinkszintje hátrányosan érint a szennyezés, a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, mentális vagy fizikai stressz, terhesség, szoptatás, vagy betegség.
MIÉRT ÉRDEMES A CALIVITA TERMÉKEIT VÁLASZTANOD?
 • A CaliVita több mint 25 éve kimagasló szakmai háttérrel kínálja a legmagasabb minőségi előírásoknak is megfelelő termékeket.
 • Mindig törekszünk a legjobb forrásból származó természetes alapanyagok felhasználására.
 • Fejlesztéseink során a jobb felszívódású, pl. szerves formák használatára törekszünk.
 • 100%-os minőségi garanciát vállalunk termékeinkre.
 • Termékeink szigorú, többszörös bevizsgálási folyamaton esnek át, a kiváló minőség folyamatos biztosítása érdekében.
 • Étrend-kiegészítőink túlnyomó többsége az USA-ban, gyógyszergyári körülmények között készül.
 • Előállításuk a cGMP (azaz a mindenkori helyes gyártási gyakorlat) szigorú minőségirányítási és minőségellenőrzési elveinek megfelelően történik, továbbá az FDA (Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság) folyamatos ellenőrzése és rendszeres időközönkénti felülvizsgálata is biztosított. Szoros együttműködéssel dolgozunk a helyi engedélyező hatóságokkal is annak érdekében, hogy mindig a legkiválóbb termék kerüljön fogyasztóinkhoz.
 • Valamennyi Magyarországon forgalmazott étrend-kiegészítőnk érvényes OGYÉI notifikációval rendelkezik.
nyíl

Mega Zinc - Termék-áttekintés

Megjegyzés hozzáadása, termék értékelése vagy kérdés feltevése
nyíl
Legalacsonyabb árgarancia
Mega Zinc
Vissza a tartalomhoz